Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat hautamuistomerkit

Hauta ja kiviaita palvelu noudattaa säännöksiä hautamuistomerkkien asennuksessa ja testaamisessa.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi luokiteltujen hautakivien vakauttaminen

Hautamuistomerkki saattaa olla arvokas monestakin syystä. Esimerkiksi kiinnostavan hautakiven tekstin johdosta. Tai esimerkiksi jos merkkihenkilön hautaa koristaa muistomerkki. Hautamuistomerkin kulttuurihistorialliseen arvoon vaikuttaa mm kiven ikä, kiven käsittely tai vaikkapa muoto.
Kulttuurihistoriallisesti merkittävä hautamuistomerkki on säilytettävä mahdollisimman alkuperäisenä.

Hauta ja kiviaita palvelussa työskentelee kulttuurihistoriallisten kohteiden restaurointiin erikoistuneita ammattilaisia ja otamme vastuun kaikista niistä hautamuistomerkeistä, joiden vakauttamisen ja konservoinnin olemme saaneet tehtäväksemme.

Nämä hautamuistomerkit saattavat olla hyvinkin erilaisia – tässä muutama esimerkki eri tyylisistä urakoista ja siitä, miten urakat toteutettiin.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi luokiteltu hautapaikka on säilytettävä Ruotsin kulttuurimuistomerkkien lain ja kulttuurimuistomerkkien asetuksen säätämiä vaatimuksia noudattaen.

Eräs Norjan Vramin hautausmaan kauniimpia hautamuistomerkkejä on entiseen kuntoonsa palautettu Tryggin ja Andreaksen välisen, ihmeellisen tulokseen johtaneen yhteistyön ansiosta. Kiitos toimivasta yhteistyöstä.

Kristofer Johansson, Bjuvin seurakunnan hautausmaa- ja kiinteistöjohtaja

Kuinka ihmeellisen lopputuloksen saitte tämän urakan päätteeksi aikaan, sitä on kaunista katsoa.

Karin Hernborg – museoviraston asiantuntija, Skånen alueellinen museo

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå