Metallikaiteet

Ensimmäisen aitakaiteen entisöimme vuonna 2016 ja vuodesta 2017 olemme vuosittain kauden aikana (toukokuusta syyskuuhun) entisöineet noin 500 metriä kaiteita, joten tähän mennessä kaiken kaikkiaan noin 2000 metriä kaiteita.

Metallikaiteiden, ketjujen ja ristien entisöinti

Yleinen asenne metallikaiteiden entisöimiseen on myönteinen, sillä se parantaa huomattavasti hautausmaan yleisilmettä ja auttaa ylläpitämään kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita.

Poistamme vanhat maalikerrokset ja ruosteen korkeapainepesurilla tai moottorilla toimivien teräsharjojen avulla. Se on tärkein vaihe tässä entisöintiurakassa.
Emme suosittele kohteiden puhdistamiseen hiekkapuhalluksen käyttöä, sillä tämä menetelmä tekee pinnoista täysin sileitä ja lopputulos muistuttaa aivan uutta tuotetta. Se ei ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kohteen kohdalla tarkoituksenmukaista. Toteutamme omat urakkamme museoviraston asiantuntijoiden hyväksymällä tavalla ja toimimme tällaisten arvokohteiden entisöintiurakoissa aina tiiviissä yhteistyössä museoviraston kanssa.

Levitämme yhden kerroksen Isotrol Linolja -pellavaöljyä ja kaksi kerrosta Isotrol Pansar maalia

maalia Käytämme myös lyijymönjää, mutta vain sillä edellytyksellä, että lääninhallitus on näin vaatinut. Lyijymönjä levitetään Isotrol Linoljan aluskerrokseen ja sen päälle levitetään kaksi kerrosta Isotrol Pansar -maalia. Kaksi kerrosta Isotrol Pansar -maalia levitetään pintaan lyijyn pintaan nousemisen

estämiseen silloin, kun säännöllinen huolto ei toimi toivotulla tavalla ja hoitovälit pitenevät.

Läs mer här

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå